Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка и

...
Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка и
Коментари Харесай

Украинците обстрелват Нова Каховка

Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка и други обитаеми места в Херсонска област. Това оповестява ТАСС с позоваване на локалните съветски управляващи и службите за гражданска отбрана.

Обстреляна е гражданска инфраструктура в обитаемоте места Нова Каховка, Каховка, Кринки и Василевка. Жертвите и разрушенията се прецизират. През вчерашния ден под обстрел за били Альошки, Козачи лагер, Подстепно, Стара Збуровка и Садове.

Информацията е забавна предвид на последните събития на фронта в Украйна и разрастващото се контранастъпление на украинските въоръжени сили. Последно съветски блогъри обсъждаха интензивно обстановката край Антоновския мост, където украинците са съумели да преминат на левия бряг на Днепър и да основат плацдарм за нахлуване, въпреки и дребен. Информацията бе доказана от няколко самостоятелни източника, въпреки и да не бе коментирана от формалните управляващи в Киев. Вчера пък Владимир Салдо, шеф на окупационния регион на Херсонска област, съобщи, че войските на Днипровата войскова група " дефинитивно са разчистили територията на левия бряг наоколо до Антоновския мост ", което бе раздухано в съветското осведомително пространство като огромна победа, а и подето от съветското МО, в това число и с публикувани изявленията на участници в интервенцията.

В същото време не бяха предоставени никакви доказателства, че армията е съумяла да си върне контрола над крайбрежните региони в окупираната част на Херсонска област. А многочислените похвали на военните за разгрома на дребна група украински десантчици на левия бряг на Днепър може да приказват най-вече за опасения на съветското военно командване по отношение на вероятно украинско нахлуване в окупираната част на Херсонска област, считат анализатори.

Антоновският мост бе единствената шосейна връзка, свързваща южния украински град Херсон и следения от съветските сили източен (ляв) бряг на река Днепър и бе взривен от съветската войска през ноември месец миналата година. 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР